Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zelné závitky na rajčatech
Autor: eoon@
Datum přidání 21.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g uvařené pohanky
  • 6 ks nasekaných loupaných rajčat
  • 10 plátků kvalitní šunky
  • 150 g uzeného tempehu
  • 1/2 hlávky zelí (10 listů)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku 
  • směs koření (bez glutamanu)
  • 1 rajčatový protlak
  • olivový olej
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 21,53 g 43,86 g 14,47 g 1 642,13 kJ (392 kcal)
celkově 129,20 g 263,18 g 86,79 g 9 852,76 kJ (2353 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jako první si omyjeme zelí a uvaříme ho doměkka v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Potom si cibuli nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli a česnek si zpěníme na rozpálené pánvi, přidáme uvařenou pohanku, tempeh, lehce osolíme a dochutíme kořením. Chvíli dusíme do měkka. Mezitím si zelí rozebereme na listy a na každý list pak poklademe kvalitní šunku, naplníme pohankovou směsí a smotáme do závitku, aby nám nikde nic nevypadlo. Hotové vložíme do olejem vymazané zapékací misky těsně vedle sebe, aby se zelné závitky nerozpadly. Nakonec je přelijeme směsí z rajského protlaku, několik oloupaných pařených a nasekaných rajčat. Takto pečeme zhruba na 200 °C asi 20-25 minut. Můžeme dozdobit petrželkou a podáváme s vařenými bramborami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty