Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cheesecake Jin a Jang
Autor: flybee
Datum přidání 10.12.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Na korpus:

  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 125 g ghí (nebo obyčejného másla)
  • 4 pol. lžíce palmového cukru (nebo třtinového)
  • 1 vejce
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva

Na náplň:

  • 2 kostky nízkotučného tvarohu
  • 500 ml mandlového mléka
  • 3 lžíce mandlového oleje (nebo rostlinného)
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 4 pol. lžíce palmového cukru

Poleva:

  • 70 g bílé čokolády
  • 70 g hořké čokolády
  • 100 g másla
  • 4 lžíce horké vody

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,46 g 39,64 g 31,84 g 2 075,61 kJ (496 kcal)
celkově 134,57 g 396,42 g 318,45 g 20 756,07 kJ (4957 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Z prosáté mouky, prášku do pečiva, másla, cukru a vejce vypracujeme vláčné těsto. Necháme chvilku odpočinout.Mezitím si připravíme náplň. Ve vyšší misce smícháme teplé mandlové mléko s palmovým cukrem, aby se pěkně rozpustil. Přimícháme puding a důkladně vyšleháme. Směs přilijeme k utřenému tvarohu s vejcem a olejem a mixérem vytvoříme hladký tvarohový krém.Těsto namačkáme do dortové formy (průměru 26 cm) a uděláme vyšší okraje (kvůli polevě). Vylijeme tvarohovou náplní a pečeme v troubě 45 minut při 170 stupních.Po vyjmutí z trouby necháme koláč chladnout a připravíme si polevu. Čokoládu a tuk (50 g) rozpustíme ve vodní lázni a přidáme 2 lžíce horké vody. Čokoládovou polevu dobře rozmícháme. Poleva zhoustne a ztmavne.Ozdobíme polovinu a stejný postup opakujeme pro jiný druh čokolády.Cheesecake necháme minimálně 2 hodiny chladnout v lednici. 

Tipy na vylepšení

Do tvarohové náplně používám méně cukru, protože světlá čokoláda je velmi sladká a jako poleva chuť tvarohu hezky doplňuje. Kdo má rád hodně sladké, nemusí cukrem šetřit a klidně ještě 1-2 lžíce přidat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 25.09.2013 - 21:55

Nádhera.

Dita | 10.12.2011 - 22:10
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ježiši to vypadá nádherně. Nemohla bych se k vám nastěhovat. Mňam.

Lucka | 10.12.2011 - 22:10

Vypadá opravdu hezky, jen se zeptám, to takto pěkně rozprostřete tu polevu jen lžící nebo máte nějaký fígl, aby to vytvořilo to jin a jang?

flybee | 10.12.2011 - 22:10

Patlala jsem to lžící, ale šlo to docela dobře. Ještě jsem třetinu mouky nahradila pohankovou a mělo to hodně dobrou chuť. Alespoň už mi doma nevylízávají jen tvaroh, ale jedí i to těsto :)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty