Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chléb z celozrnné mouky a s lněným semínkem
Autor: neznámý
Datum přidání 20.08.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
45 min
Doba vaření: 55 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g špaldové mouky celozrnné
  • 200 g žitné mouky celozrnné
  • 380-400 ml vlažné vody
  • 1 hrst dýňových semínek
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 20 g droždí
  • 1 lžička soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,74 g 44,48 g 3,87 g 1 020,38 kJ (244 kcal)
celkově 77,35 g 444,78 g 38,66 g 10 203,84 kJ (2437 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V misce si smícháme celozrnné mouky, semínka a sůl. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlažné vody a mícháme, dokud se nám nerozpustí. Necháme zhruba čtvrt hodiny odpočinout. Po uplynutí této doby přiléváme zbytek vody, mícháním postupně zapracováváme mouku po stranách v misce. Chlebové těsto překlopíme do formy a necháme kynout minimálně půl hodiny v teplé místnosti. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 50-55 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sejnova.j@ | 20.08.2012 - 13:49
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Recept naprosto dokonalý, doporučuji :)

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty