| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 24.08.2012 |
| Druh receptu | Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd |
| Doba přípravy surovin: |
80 min |
| Doba vaření: | 60 min |
| Počet porcí: | 8 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Mouka žitná chlebová
Mlýnský obilný výrobek
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Ovesné otruby Crusca Di Avena
Ovesné otruby
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 7,79 g | 61,21 g | 1,82 g | 1 269,95 kJ (303 kcal) |
| celkově | 62,31 g | 489,69 g | 14,60 g | 10 159,61 kJ (2426 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Z odměřeného množství vlažné vody si část odlijeme do hrníčku ve kterém rozpustíme med. Mezitím si v misce smícháme všechny sypké suroviny, včetně vypeckovaných švestek pokrájených na čtvrtky. Není-li už sezóna švestek můžeme použít i sušené nesířené. Droždí nadrobíme doprostřed vytvořeného důlku v mouce, zalijeme vlažnou vodou a necháme rozpustit. Jakmile je droždí rozpuštěné, přilijeme vodu s medem a zbytek té čisté. Vše dobře uhněteme, přendáme do chlebové formy vyložené pečícím papírem a necháme hodinu kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi hodinu.
Přidat komentář