Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chléb se švestkami a medem
Autor: neznámý
Datum přidání 24.08.2012
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
80 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g špaldové mouky
  • 200g žitné mouky
  • 360 ml cca vody
  • 6 švestek 
  • 5 lžic otrub (např. kukuřičné)
  • 1 lžíce medu
  • 18g droždí
  • 1 lžička soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,79 g 61,21 g 1,82 g 1 269,95 kJ (303 kcal)
celkově 62,31 g 489,69 g 14,60 g 10 159,61 kJ (2426 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Z odměřeného množství vlažné vody si část odlijeme do hrníčku ve kterém rozpustíme med. Mezitím si v misce smícháme všechny sypké suroviny, včetně vypeckovaných švestek pokrájených na čtvrtky. Není-li už sezóna švestek můžeme použít i sušené nesířené. Droždí nadrobíme doprostřed vytvořeného důlku v mouce, zalijeme vlažnou vodou a necháme rozpustit. Jakmile je droždí rozpuštěné, přilijeme vodu s medem a zbytek té čisté. Vše dobře uhněteme, přendáme do chlebové formy vyložené pečícím papírem a necháme hodinu kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi hodinu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty