Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrnový guláš s cherry rajčátky
Autor: neznámý
Datum přidání 13.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300g cizrny
  • 1/2 hrníčku ovesných vloček
  • 8 ks cca cherry rajčátek
  • 1 cibule
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce másla
  • třtinový cukr
  • 3 lžíce kvalitního kečupu
  • sladká paprika mlétá
  • 1 lžička kuzu nebo solamylu
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,52 g 51,41 g 5,93 g 1 329,07 kJ (317 kcal)
celkově 93,11 g 308,48 g 35,59 g 7 974,40 kJ (1905 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na másle orestujeme cibuli s jarní cibulkou. Stáhneme z ohně a přisypeme sladkou papriku, mícháme tak dlouho dokud nám nepustí barvu. Dále přidáme kečup, přes noc namočenou a propranou cizrnu. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Mezitím si v robotu nasekáme ovesné vločky na co nejmenší kousky spíše na konzistenci mouky, která nám poslouží k zahuštění. Ovesnou mouku nasypeme po malých částech do hrnce za stálého míchání. Zároveň vlijeme do hrníčku rozmíchané kuzu s trochou vody. Přidáme kousky cherry rajčátek. Dochutíme třtinovým cukrem a solí a společně už jenom krátce povaříme. Podáváme s těstovinami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 27.09.2013 - 16:28
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Přidala jsem žampióny, protože jsem je už musela zpracovat a cherry jsem bohužel doma neměla i tak to byl velice dobrý oběd. 

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

ZERO WASTE dárky ze spíže

Stop zbytečnostem! Neplýtvejte a obdarujte své blízké dárkem s příběhem. Jedlé…

Další zajímavé recepty