Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Datlovo-pohankové hrudky
Autor: neznámý
Datum přidání 27.10.2011
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g pohankových vloček
  • 100 g másla
  • 200 g datlí
  • 2 vejce
  • 5 lžic medu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,64 g 18,91 g 6,53 g 565,59 kJ (135 kcal)
celkově 39,60 g 283,70 g 98,02 g 8 483,84 kJ (2026 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si v kastrůlku rozpustíme máslo, kterým přelijeme pohankové vločky a necháme chvíli odležet. Mezitím si datle pokrájíme na drobno a vejce promícháme s medem do rozpuštění, poté přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva. Smícháme s pohankovými vločkami s máslem, přidáme datle a důkladně promícháme. Na plech vyskládáme vedle sebe hrudky a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty