| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 08.11.2013 | 
| Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					10 min | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 2 ks | 
| Přibližná cena: | 50 Kč | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
			
				
				
				
				
		
								
									Lučina smetanová
								
								
								Lučina smetanová - čerstvý sýr s báječnou chutí smetany a skvěle…
							
								
									Lučina rodinné balení
								
								
								Smetanový termizovaný sýr
							
								
									Česnek v oleji s bylinkami
								
								
								Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 7,44 g | 5,52 g | 13,05 g | 908,32 kJ (217 kcal) | 
| celkově | 14,87 g | 11,04 g | 26,11 g | 1 816,63 kJ (434 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Neoloupanou dýni hokaido nakrájíme na kostky, zakapeme olejem, osolíme. Neoloupanou palici česneku přepůlíme. Připravené kostky dýně spolu s česnekem (řeznou stranou nahoru) rozmístíme na pečící papír na plech a vložíme do trouby. Pečeme při cca 170-180°C v troubě do změknutí dýně - t.j. cca 30 minut. Po upečení oloupeme česnek a spolu s měkkou dýní rozmělníme na kaši. Přidáme 1 větší kostku Lučiny (pomazánkové máslo), nasekanou petrželovou nať a dle chuti sůl, pepř.
Velmi chutná, levná a zdravá pomazánka.
Podáváme na celozrnném pečivu, krekrech apod...
Pomazánka je dobrá, ale je toho docela hodně :-)
Přidat komentář