Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fantastické řepné karbanátky
Autor: neznámý
Datum přidání 03.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 30 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 - 3 větší řepy
  • kousek mrkve
  • kukuřičná mouka (dle vodnatelnosti řepy)
  • 100g - 150g ovesné vločky s klíčky
  • 2 vejce
  • majoránka
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • petrželka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,37 g 50,34 g 9,81 g 1 449,22 kJ (346 kcal)
celkově 40,12 g 151,02 g 29,44 g 4 347,66 kJ (1038 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Uvaříme řepu do měkka. Necháme vychladnout a poté nastrouháme na struhadle na hrubo. Přistrouháme kousek mrkve. Zahustíme ovesnými vločkami a kukuřičnou moukou, na spojení použijeme 2 vejce (nebo lze nahradit sezamovým semínkem) a dochutíme dle chutě: majoránkou, solí, popřípadě pepřem a třeným česnekem. Až dosáhneme dobré konzistence (jako bramboráky) smažíme na pánvi, kterou jsme potřeli tenkou vrstvou oleje. V ubrousku zbavíme přebytečné mastnoty a podáváme nejlépe se zeleninou, především ředkvičkou, která pomáhá štěpit tuky a tak napomáháme trávení smaženého.

Tipy na vylepšení

Pokud máme čerstvou petrušku, můžeme ji jemně nasekanou přidat do těsta. Dostane to pikantnější chuť! ;)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

ivana.matkova | 28.01.2015 - 12:43
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné, doporučuju :-)

Nejnovější články

(De)hydratace organismu aneb Pomůže jen voda nebo iontové nápoje?

Léto přináší zvýšené riziko dehydratace v důsledku vyšších teplot, zvýšeného…

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Návrat z dovolené a prázdná lednice?

Po návratu z cest často není čas ani energie na vaření. Mražená pizza se tak…

Další zajímavé recepty