| Autor: | Lucka |
| Datum přidání | 02.08.2011 |
| Druh receptu | Příloha, Svačina |
| Doba přípravy surovin: |
10 min |
| Doba vaření: | 15 min |
| Počet porcí: | 2 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Petit chévre doux
Francouzský čerstvý sýr z pasterovaného kozího mléka, krájený.
Jako první si asi 2 minuty vaříme vodu s cukrem, lepší je třtinový a tymiánem a takto připravíme tymiánová sirup. V něm necháme marinovat fíky, rokrojené na 3 části, ty potom postupně prokládáme kolečky z kozího sýra (BIO) a zapečeme tak dlouho, dokud nezačne sýr tát. Mezitím si na pánvičce na sucho opražíme piniové (možno i jiné nebo směs) oříšky, zapečené fíky se sýrem pak podáváme s různými lístečky čerstvého salátu, posypeme je oříšky a pokapeme olivovým olejem. Doplníme opečenou bagetkou nebo toastem. Výýtečné jako lehoučký předkrm.
Přidat komentář