| Autor: | Snow.angell@ | 
| Datum přidání | 16.05.2011 | 
| Druh receptu | Příloha, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 50 min | 
| Doba vaření: | 40 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
			 
				 
				 
				 
		
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Olio extra vergine di oliva
								
								
								Extra panenský olivový olej
							
								
									Olio di sansa di oliva
								
								
								Olivový olej z pokrutin
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 6,37 g | 7,72 g | 4,92 g | 437,43 kJ (104 kcal) | 
| celkově | 25,49 g | 30,87 g | 19,70 g | 1 749,70 kJ (418 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Omytý lilek nakrájíme na stejné, asi centimetr silné plátky. Z obou stran je lehce osolíme a nechám asi 15 minut odležet. Lilek takto vypotí šťávu, kterou otřeme papírovou utěrkou. Pak plátky potřeme olejem s kořením a solí a grilujeme z obou stran na mírném žáru. Lilek je totiž jemná zelenina a upečený připomíná chutí houby. Na talíř upravíme salát s dresinkem z oleje, octa a soli, poskládáme horký lilek a vše posypeme strouhaným sýrem.
Jako ozdobu můžeme upéci parmazánové křupiny. Stačí na nepřilnavou a dobře vyhřátou pánev nasypat proužek strouhaného sýra, počkat až se rozpustí a pak ho obratně, nejlépe silikonovou stěrkou obrátit. Pak krátce rozpéct z druhé strany, a dokud je teplý a tvárný, upravit do požadovaného tvaru.
Přidat komentář