Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Houbové karbanátky
Autor: neznámý
Datum přidání 11.08.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček ovesných vloček
  • 3/4 hrníčku špaldové mouky
  • 40 g uzeného tempehu
  • 7 žampiónů (může být i hlíva)
  • 1/2 pórku
  • 1/2 celeru
  • slunečnicový olej za studena lisovaný
  • 1 vejce
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,88 g 40,74 g 6,25 g 1 106,65 kJ (264 kcal)
celkově 79,00 g 325,92 g 49,98 g 8 853,18 kJ (2114 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ovesné vločky nasypeme do misky a zalijeme horkou vodou, necháme odstát a rozmočit. Mezitím si na pánvičce na oleji osmahneme pórek s nahrubo nastrouhaným celerem a solí. Po chvíli přidáme plátky žampiónů a na drobno pokrájený tempeh. Krátce orestujeme. Směs přisypeme k vločkám, dále přidáme vejce a vše zahustíme moukou. Důkladně promícháme. Ze směsi na hodně pomoučněném vále vyválíme šišku velikosti knedlíku. Pokrájíme na kolečka a z jednotlivých dílů tvarujeme karbanátky. Skládáme na olejem lehce vymazaný plech. Pečeme zhruba půl až tři čtvrtě hodiny v předehřáté troubě na 200°C. V půlce pečení otočíme. Podáváme s brambory či bramborovou kaší. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty