Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hořčicová omáčka s pohankovými špalíčky
Autor: Frodik
Datum přidání 08.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 800 g brambor uvařených ve slupce
  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 30 g pohankových vloček
  • 20 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce 
  • sůl

Omáčka:

  • 3-4 lžíce rýžové mouky hladké
  • 2 lžíce hořčice (jak kdo má rád)
  • 3 dcl zeleninového vývaru
  • ovesná smetana 
  • 1 lžíce másla
  • třtinový cukr
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,76 g 68,48 g 10,94 g 1 791,14 kJ (428 kcal)
celkově 58,58 g 410,91 g 65,64 g 10 746,82 kJ (2567 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (vařím den předem). Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Doprostřed nasypeme mouky, vločky, vejce, rozpuštěné máslo a sůl. Zpracované těsto rozdělíme na stejné dílky, z nich vyválíme válečky a nožem nakrájíme špalíčky. Vaříme ve vroucí a osolené vodě. Jakmile nám vyplavou, ještě krátce povaříme. Hotové vyjmeme cedníkem a necháme odkapat přebytečnou vodu.  Z másla a mouky si vyrobíme zápražku. Máslo rozpustíme a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a přivedeme k varu. Poté přidáme hořčici, mírně osladíme a doředíme smetanou. Špalíčky podáváme s natvrdo uvařeným vajíčkem a hořčicovou omáčkou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Januse | 8.09.2012 - 11:18
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Inspirovala jsem se částí receptu a udělala pouze pohankové špalíčky a byly naprosto luxusní, jemnější než klasické bramborové šišky. Hořčicovou omáčku určitě také brzy vyzkouším.

lenka.gavlasova@ | 8.09.2012 - 11:18
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborný recept!! Trochu som musela improvizovať a miesto ovsenej smotany použiť sójový jogurt, ale výsledok stál za to. Sójový jogurt samotný nedoporučujem :)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty