Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Italská zeleninová polévka
Autor: neznámý
Datum přidání 01.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrsti červené čočky
  • 6 stroužků česneku
  • 2 rajčata
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 větší brambora
  • mražená zelenina s kukuřicí
  • 1 lžička olivového oleje
  • bobkový list, nové koření, muškátový květ - malou lžičku
  • polévkové koření
  • kvalitní máslo
  • tymián
  • mletá paprika
  • pažitka na dozdobení
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,72 g 26,61 g 2,80 g 652,82 kJ (156 kcal)
celkově 34,89 g 106,45 g 11,19 g 2 611,28 kJ (624 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme na jemno, mrkev a bramboru najemno nastrouháme, česnek nakrájíme na malé kousky, rajčata taky. V hrnci nejdříve zpěníme cibulku, na té pak rajčata. Když rajčata dostatečně změknou, přidáme česnek, mrkev a bramboru. To celé necháme řádně provonět a zalejeme vodou. Přidáme pepř, tymián (tím nemusíme šetřit), muškátový květ, bobkový list, nové koření a necháme celou polévku cca 15 minut pozvolna vařit. Pak přidáme červenou čočku, mraženou zeleninu a případně i trošku chilli. Vaříme dalších cca 10 minut. Ochutnáme, dochutíme a podáváme zdobené sekanou pažitkou.

Tipy na vylepšení

Pokud ponecháme základ - brambora, mrkev, rajče, česnek a cibule, můžeme si do polévky přidávat prakticky cokoli. Např. fazole, kukuřici, chilli, bazalku a trochu škrobu na zahuštění.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 1.08.2011 - 10:28

Polévku jsem uvařila, mám ráda husté polévky. Tato italská je zase jiná, ale velice chutná. Díky za recept.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty