| Autor: | Linda | 
| Datum přidání | 14.05.2014 | 
| Druh receptu | Snídaně, Svačina | 
| Doba přípravy surovin: | 30 min | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 10 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
				 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Zasněžené mandle Bio
								
								
								Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
							
								
									Mandorle Italiane
								
								
								Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 12,58 g | 47,66 g | 17,51 g | 1 659,69 kJ (396 kcal) | 
| celkově | 125,84 g | 476,56 g | 175,10 g | 16 596,85 kJ (3964 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Z mouky, sody, másla, tvarohu, medu a žloutku vypracujeme těsto a vyložíme jím pekáč. Na vrch dáme jablka a na jablka směs. Tu vyrobíme tak, že na pánvi na sucho opražíme ovesné vločky, přidáme mandle, trochu vody a med. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut.
Do směsi nemusíme dávat jen mandle. Můžou to být i jiné ořechy. Výborně se také hodí slunečnicová nebo sezamová semínka. Nebo můžeme použít různé směsi ořechů a semínek. Jablka lze také vyměnit za hrušky.
Přidat komentář