Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablkové knedlíky
Autor: neznámý
Datum přidání 16.01.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 8 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto:

  • 150 g špaldové mouky hrubé
  • 100 g jáhelné mouky
  • 250 g tvarohu
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • plnotučné mléko podle potřeby
  • špetka soli
  • 4 ks jablek

Poleva:
 
  • 1/2 lžičky skořicového cukru
  • 1 lžíce másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,45 g 61,21 g 21,42 g 2 121,44 kJ (507 kcal)
celkově 87,24 g 306,07 g 107,09 g 10 607,20 kJ (2533 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jablka omyjeme, přepůlíme na měsíčky a zbavíme jádřince. Na vále smícháme mouku, do důlku rozklepneme vejce, přidáme tvaroh, máslo a špetku soli. Při zpracovávání těsta přiléváme mléko podle potřeby. Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky a důkladně do nich zabalíme měsíčky jablek. Zadělávání knedlíků nepodceňujeme, aby se při vaření v hrnci nepotrhaly. Vaříme ve vroucí vodě cca 7-8 minut. Dále si rozpustíme máslo, které smícháme se skořicovým cukrem a hotové knedlíky polijeme. 

Tipy na vylepšení

Do těsta můžeme také přidat nastrouhanou chemicky neošetřenou kůru z citrónu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty