Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablkový koláč s rozinkama
Autor: Viťa
Datum přidání 10.03.2013
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto:

  • 100 g mletých ovesných vloček
  • 100 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
  • 50 g mletých mandlí
  • 70 g třtinového cukru
  • 80 g oleje
  • 2 lžičky mleté skořice
  • špetka soli

Jablečná náplň:
 
  • 1 kg jablek
  • 1 citrón
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce červeného vína
  • 50 g rozinek
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,95 g 41,13 g 12,07 g 1 137,57 kJ (272 kcal)
celkově 39,54 g 411,30 g 120,68 g 11 375,70 kJ (2717 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme dohromady. Těsto přendáme do dortové formy a dáme péct asi na 170°C na 25 minut. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme na kostičky. Jablka dáme do hrnce, přidáme šťávu z jednoho citrónu, vanilkový cukr, víno a rozinky. Když jablka změknou, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce vody a zahustíme jablka. Jablečnou náplň navrstvíme na hotový, vychladlý korpus a dáme do ledničky ztuhnout.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty