Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené těstoviny s lososem
Autor: Viťa
Datum přidání 14.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g lososa
  • 400 g syrových těstovin
  • 100 g listového špenátu
  • lžička oleje
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 200 ml mléka
  • 100 ml sojové smetany
  • 2 lžíce ječné celozrnné mouky
  • sůl, pepř
  • koření na ryby bez glutamátu
  • sezamové semínka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,57 g 32,77 g 21,36 g 1 688,20 kJ (403 kcal)
celkově 70,30 g 131,07 g 85,43 g 6 752,78 kJ (1613 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Uvaříme si těstoviny, před dovařením přidáme nakrájený špenát, který necháme jen lehce povařit a spolu s těstovinami zcedíme.Do mísy dáme lžičku oleje a na to položíme syrového lososa, kterého okořeníme a posypeme sezamovým semínkem.Na lososa navrstvíme těstoviny se špenátem.Připravíme si bešamel - rozpustíme si máslo, zaprášíme moukou a přilijeme mléko a smetanu. Dobře rozmícháme, aby v omáčce nebyly žmolky mouky a necháme chvíli provařit.Hotovou omáčku přilijeme do těstovin a dáme zapéct na 180°C asi na 35 minut (měla by se nahoře udělat zlatavá kůrka).

Tipy na vylepšení

Do omáčky můžete přidat i sušená rajčata.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 14.03.2013 - 17:12

Mám ráda zapečená jídla a tahle varianta je opravdu lákavá a vybízí k udělání. Jdu do toho. Díky za tip na určitě dobrý oběd.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty