Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhlové bomby
Autor: Alča
Datum přidání 18.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 70 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g jahel
  • cca 1/2 -1 litr mléka
  • 4 lžíce třtinového cukru (může být víc nebo míň podle chuti)
  • 4 větší brambory
  • 2 vejce
  • 1 lžíce másla
  • hrubá mouka a dětská krupička na zahuštění
  • Tvaroh/marmeláda/povidla/mák na posypání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jáhly 2-3 spaříme horkou vodou, zcedíme a dáme vařit do mléka. Až změknou, přidáme trochu cukru a necháme vychladnout. V druhém hrnci uvaříme 4 větší brambory ve slupce, necháme také vychladnout. Potom brambory oloupeme, na jemnou nastrouháme. K bramborům přidáme jáhly, 2 žloutky, lžíci másla, hrubou mouku s dětskou krupicí. Nakonec opatrně vmícháme ze dvou bílků vyšlehaný sníh. Rukama namočenýma ve vodě tvoříme knedlíčky, které vaříme v osolené vodě. Podáváme např. s tvarohem a marmeládou, povidly nebo mákem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 18.11.2011 - 14:38

Myslím, že se nechám podobnou verzí inspirovat, jen to asi udělám víc nasladko:-) vypadá to moc dobře.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty