Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhlové rizoto s tuňákem
Autor: neznámý
Datum přidání 25.04.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g jáhel
  • 180 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 100 g mražených sekaných špalíčků ze špenátu
  • 200 g sýra na posypání (bez barviva E160b)
  • 1 žlutá paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 31,74 g 47,05 g 17,73 g 1 712,52 kJ (409 kcal)
celkově 126,98 g 188,18 g 70,91 g 6 850,09 kJ (1636 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jáhly uvaříme na mírném ohni podle návodu. Mezitím omyjeme papriku, kterou nakrájíme na nudličky. Rybí konzervu také opláchneme a opatrně otevřeme pomocí otvíráku na konzervy. Na pánvi rozpustíme trochu másla, orestujeme zprudka papriku, po pár minutách stáhneme oheň a přidáme přiměřené množství nasekaných špalíčků špenátu, dusíme ještě chvíli pod pokličkou. Nakonec osolíme, přisypeme nasekané stroužky česneku (množství, jak kdo má rád) a tuňáka z konzervy. Vše dobře promícháme s jáhlami a ještě necháme pár minut vařit. Podáváme se strouhaným sýrem.

Tipy na vylepšení

Můžeme přidat ještě rajčata nebo mraženou zeleninu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 31.03.2016 - 22:20
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Chutná to opravdu jako rizoto, je to moc dobré :-)

HMatlova | 14.06.2014 - 12:32
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

sylvie.ryplova | 23.04.2014 - 12:38
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

ZdraváPotravina.cz | 25.06.2010 - 09:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Velice dobré, doporučuji.

Dzambi@ | 25.06.2010 - 09:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tuňáka můžu na jakýkoliv způsob a tento recept opravdu příjemně překvapil. Rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Alča | 25.06.2010 - 09:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dobré a chutné

maslo@ | 25.06.2010 - 09:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

krista939@ | 25.06.2010 - 09:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborné :))

smejdsedej@ | 25.06.2010 - 09:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající i pro mého chlapa... :-)

Madelaine | 25.06.2010 - 09:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

jednoduchý a dobrý recept

svetulana@ | 25.06.2010 - 09:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tuňiaka si robim bežne s ryžou, kuskusom alebo zemiakmi. Tento recept je výborným spestrením, jednoduchý a veľmi chutný

iveha@ | 25.06.2010 - 09:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající zdravé jídlo.

monika.grubnerova@ | 25.06.2010 - 09:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Velmi dobré a nenáročné

rampouchova.lucie@ | 25.06.2010 - 09:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty