Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Křenová omáčka s amaranthovými těstovinami a brokolicí
Autor: neznámý
Datum přidání 19.04.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g amaranthových těstovin
  • 350 g brokolice
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml vody
  • 1 1/2 citrónu - šťávu
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu 
  • 2 lžíce kukuřičné strouhanky
  • 4-6 lžic rýžové kaše (mouky)
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,36 g 67,71 g 20,17 g 2 034,21 kJ (486 kcal)
celkově 61,82 g 338,53 g 100,84 g 10 171,05 kJ (2429 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brokolici zalijeme menším množstvím vody a dáme vařit. Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na obalu. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, kukuřičnou strouhanku a rýžovou kaši důkladně smícháme s vodou a vlijeme do pánve, pár minut povaříme a poté přilijeme smetanu. Po chvíli pánev odstavíme z plotny, okyselíme citrónovou šťávou, osolíme a přimícháme jemně nastrouhaný křen. Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny. Podáváme obložené brokolicí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Frodik | 19.04.2011 - 13:05
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Mňam, křen můžu na včechny způsoby a tahle omáčka mi fakt chutnala...

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty