Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Boloňská "masová" směs na těstoviny
Autor: neznámý
Datum přidání 05.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100g sojového granulátu
  • 150g doma namletého masa
  • 1 rajský protlak
  • 1-2 menších rajčat
  • asi 5 lžic kečupu
  • 1 malá cibule
  • rostlinný olej asi3 lžíce postačí
  • 1/4 masoxu (bez glutamanu)
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • kukuřičná mouka (trochu stačí)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 38,04 g 26,92 g 13,00 g 1 465,54 kJ (350 kcal)
celkově 114,13 g 80,77 g 39,01 g 4 396,63 kJ (1050 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji si dozlatova osmahnu cibulku a přidám mleté maso a poté i uvařený sojový granulát, lehce zapráším kukuřičnou moukou, případně hladkou a přidám rajský protlak a spařené a oloupané rajče, trošku podliji vodou a podle potřeby přidám kečup. Potom k omáčce přidám 1/4 kostičky masoxu, osolím a přidám stroužek česneku a nechám asi 20 minut vařit, potom ztlumím a ještě nechám provářet. Hotové podáváme s těstovinami, nejlépe ke špagetám jako boloňskou omáčku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty