Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Drůbeží stehýnko se zelím
Autor: Lucka
Datum přidání 02.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • bílé i červené zelí
  • 1 kachní stehno (350g)
  • olivový olej
  • sůl

kdo chce může ještě přidat tvrdý salám (nebo slaninu/špek)

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si vykostíme stehno, rozložíme a podle chuti osolíme, pak si na maso dáme bílé zelí a můžeme přidat osmahnutý tvrdý salám na pánvičce (jako méně zdravější ale chutnější varianta je slanina/špek), celé to srolujeme a upevníme do alobalu nebo folie. Takto to dám do vyhřáté trouby pouze na 70°C! V troubě to při průběžném a občasném otočení nechám alespoň 7 hodin, masíčko je nádherně šťavnaté a křehké, dobře propečené, hotové podáváme s červeným zelím, šťávou z výpeku a knedlíčky. ...... neuvěřitelně chutné:-)

Tipy na vylepšení

Jako zdravější variantu můžete zvolit krůtí maso. Během pečení  hlídáme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

vaclavsmetana | 24.06.2014 - 20:52
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nevím ale péct to 7hodin to mi přijde na mrhání času. To dřív chci pnu hlady

vaclavsmetana | 24.06.2014 - 20:52
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nevím ale péct to 7hodin to mi přijde na mrhání času. To dřív chci pnu hlady

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty