Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Makovec s citronovou polevou
Autor: Ladunqa
Datum přidání 15.11.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 gr špaldové mouky celozrnné
  • 200 gr mletého máku
  • 90 gr třtinového cukru (kdo má rád sladší dá 100 g)
  • 50 gr másla
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva (bez fosfátů)
  • 1 lžička skořice
  • špetka mořské soli (nebo klasické)
  • 1-3 lžíce šťávy z citrónu (nebo z limetky)
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    1. Máslo utřete s cukrem a vejci. 2. Přidejte vanilkový cukr, skořici a šťávu z citronu. 3. Přidejte mléko, mouku s práškem do pečiva a mletý mák. 4. Pořádně promíchejte. 5. Vlijte do kulaté dortové formy a pečte na 170° C (horkovzdušná 160°C) cca 30 minut. 6. Makovec necháme vychladnout a poté potřeme citrónovou polevou, která makovci dodá ještě větší šmrnc. Toto je recept na dortovou (kulatou) formu, pokud makovec chcete udělat na plech udělejte z dvojité dávky. Citrónová poleva 1 necelý hrnek moučkového cukru 1-3 lžíce limetkové/citrónové šťávy Polevu vyšleháme v ručním šlehači, aby byla hustá akorát - aby nestékala z makovce a aby šla dobře roztírat. Dobrou chuť. :)


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    trynyty007@ | 2.01.2016 - 21:07
    Chuť:
    Cena:
    Obtížnost:

    Dělala jsem bez citrónové polevy a je úžasný :-)

    carme | 15.11.2013 - 12:00

    To vypadá luxusně.

    Nejnovější články

    Jak jsme na tom s jódem?

    V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

    Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

    NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

    Test quinoy 2024

    Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

    Další zajímavé recepty