Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mexická zeleninka
Autor: neznámý
Datum přidání 24.07.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g mrkve
  • 1/2 ananasu
  • 1 mango
  • 1 paprika
  • 1 okurku
  • šťáva z pomeranče a limetky
  • 2 lžičky slunečnicového oleje
  • máta - troška postačí
  • chilli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na oleji osmahneme nakrájenou papriku a opékáme asi 3 minuty, podlijeme ji pomerančovou a limetkovou šťávou a necháme cca 7min dusit, potom pánev odstraníme a necháme trošku vychladnout-až poté rozmixujeme, tuto omáčku ochutíme chilli-jen špetku a necháme odležet v lednici. Mezitím si nakríjíme mrkev na tenké plátečky, oloupeme si okurku, rozkrojíme na půl a vydlabeme semínka, takto hotovou dužninu nakrájíme na plátky. Z ananasu si nakrájíme také plátky - ale bez toho tuhého středu a mango také na plátky, necháme chvíli promíchané ovoce v lednici odležet a asi po 15 minutách jej přelijeme paprikovou omáčkou a posypeme mátou.Je to výborná kombinace chutí, navíc můžete zkoušet i různé druhy ovoce- avokádo, papáju atd.

Příběh receptu

Inspirace z dovolené.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty