Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Omáčka s hlívou a zelím s tofu
Autor: Eva
Datum přidání 03.11.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Na omáčku:
  • 2 hrníčky hlávkového zelí
  • 1/2 hrníčku cibule
  • 1 hrníček hlívy ústřičné (dle chuti i více)
  • 4 lžíce jemných ovesných vloček s klíčky
  • 1 lžíce sojové omáčky Shoyu
  • 1 hrst kopru (nemusí být, ale já ho mám ráda)
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 hrst pažitky
  • 50 g česnekového tofu

  • Příloha:
  • 1/2 hrníčku jáhel
  • 1/2 hrníčku pohanky
  • 1/2 cibule
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 špetky soli
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    1/2 hrnku cibule nakrájené na půlměsíčky zpěníme na oleji, přidáme hlívu, osolíme a dusíme. Až když je hlíva téměř měkká, přidáme zelí a jemné vločky s klíčky a 15 minut společně dusíme. Potom přidáme nakrájené česnekové tofu a ještě povaříme 5 minut. Na závěr přidáme lžičku shoyu (musíme s tím počítat na začátku, abychom nepřesolili), nakrájený kopr a vypneme. Příloha: Jáhly a pohanku propereme ve studené vodě, přidáme dvojnásobek vody, špetku kurkumy, špetku soli a nakrájenou cibuli. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Pak necháme dojít.

    Tipy na vylepšení

    Zdobíme pažitkou.


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

    Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

    Konec svátečního plýtvání

    Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

    Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

    Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

    Další zajímavé recepty