Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Omáčka s hlívou a zelím s tofu
Autor: Eva
Datum přidání 03.11.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Na omáčku:
  • 2 hrníčky hlávkového zelí
  • 1/2 hrníčku cibule
  • 1 hrníček hlívy ústřičné (dle chuti i více)
  • 4 lžíce jemných ovesných vloček s klíčky
  • 1 lžíce sojové omáčky Shoyu
  • 1 hrst kopru (nemusí být, ale já ho mám ráda)
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 hrst pažitky
  • 50 g česnekového tofu

  • Příloha:
  • 1/2 hrníčku jáhel
  • 1/2 hrníčku pohanky
  • 1/2 cibule
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 špetky soli
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    1/2 hrnku cibule nakrájené na půlměsíčky zpěníme na oleji, přidáme hlívu, osolíme a dusíme. Až když je hlíva téměř měkká, přidáme zelí a jemné vločky s klíčky a 15 minut společně dusíme. Potom přidáme nakrájené česnekové tofu a ještě povaříme 5 minut. Na závěr přidáme lžičku shoyu (musíme s tím počítat na začátku, abychom nepřesolili), nakrájený kopr a vypneme. Příloha: Jáhly a pohanku propereme ve studené vodě, přidáme dvojnásobek vody, špetku kurkumy, špetku soli a nakrájenou cibuli. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Pak necháme dojít.

    Tipy na vylepšení

    Zdobíme pažitkou.


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    Jak jsme na tom s jódem?

    V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

    Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

    NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

    Test quinoy 2024

    Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

    Další zajímavé recepty