Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ořechové kytičky
Autor: neznámý
Datum přidání 15.12.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 17 min
Počet porcí: 20 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g špaldové mouky hladké
  • 50 g pšeničné celozrnné mouky
  • 120 g vlašských ořechů + na ozdobu
  • 90 g másla 
  • 30 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr bio
  • 1 lžíce sladěnky
  • 1 lžíce oříškového oleje
  • 5 lžic vody podle potřeby

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,68 g 11,50 g 8,39 g 534,58 kJ (128 kcal)
celkově 53,61 g 230,01 g 167,85 g 10 691,50 kJ (2553 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si vyndáme máslo z ledničky, aby nám předem změklo. V misce smícháme obě mouky se třtinovým a vanilkovým cukrem a na jemném struhadle nastrouhané vlašské oříšky. Dále přidáme vejce, oříškový olej, vodu a přistrouháme máslo. Vypracujeme těsto, které necháme několik hodin v ledničce, ideálně přes noc. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále placku o síle asi tak 3 mm a vykrajujeme kytičky. Vyrovnané kytičky vedle sebe na plechu ozdobíme půlkou vlašského oříšku a opatrně zamáčkneme do těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12-15 minut. Záleží na tloušťce kytiček a typu trouby, proto je nezapomeneme ke konci doby pečení více hlídat. Uvedené množství je na 4 plechy. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 15.12.2012 - 18:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Včera upečené, dnes ochutnané. Doporučuji. S těstem se mi krásně pracovalo.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty