Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ořechovo-jablečné řezy s karobovou polevou
Autor: neznámý
Datum přidání 21.09.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

TĚSTO: 

  • 500 g nahrubo strouhaných jablek
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 100 g curu krupice (část lze nahradit vanilkovým)
  • 80 ml oleje
  • 40 g sekaných ořechů
  • 30 g rozinek
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • (špetka kardamomu)
  • rybízový džem na potření

KRÉM: 

  • 100 g másla (pro odlehčení lze přidat i tvaroh)
  • 60 g moučkového cukru
  • 40 g strouhaných ořechů
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce rumu

KAROBOVÁ POLEVA:

  • 1 šálek sojového mléka
  • 5 lžic karobu
  • 1 - 2 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • trochu Solamylu na zahuštění

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jablka, ořechy, rozinky, cukr, vejce a olej promícháme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Menší plech (23x23cm) vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a pečeme asi 30 min. při 160 °C.Máslo a cukr vyšleháme do pěny, zašleháme žloutek, mleté ořechy a nakonec kakao a rum.Upečený korpus necháme zcela vychladnout, vodorovně prokrojíme, namažeme džemem, potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinu. Povrch pocákáme karobovou polevou (sojové mléko zahřejeme, za stálého míchání přidáme karob, chvíli mícháme a pak odstavíme, vmícháme med, máslo a dle potřeby zahustíme Solamylem). Hotové řezy uložíme do lednice a po ztuhnutí krájíme na kostky.

Tipy na vylepšení

Karob (neboli "svatojánský chléb") je náhražka kakaa. Obsahuje více vápníku a až o 70 % méně tuku než obyčejné kakao. Neobsahuje alergeny. Je k dostání v prodejnách zdravé výživy buď jako světlý či tmavý prášek. Vyrábí se z něho také karobové tyčinky, dražé, čokolády nebo pomazánky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Další zajímavé recepty