Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Oříškový korpus s čokoládovou polevou
Autor: neznámý
Datum přidání 17.09.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g ovesných vloček
  • 100g lískových oříšků
  • 80g rozinek
  • 50g vlašských oříšků
  • 50g kokosu
  • 50-70g hořké kvalitní čokolády
  • 1 lžička skořicového cukru
  • rýžové mléko (rýžový nápoj Provamel)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
celkově 85,60 g 401,10 g 150,46 g 13 939,40 kJ (3329 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V robotu nasekáme ovesné vločky s ořechy na jemnější strukturu. Přisypeme kokos, rozinky a skořici a za stálého míchání přiléváme rýžové mléko než se nám všechny suroviny spojí. Těsto by nemělo být drobivé a ani blátivé. Na pečící papír do formy vyklopíme hmotu a lžicí rovnoměrně rozetřeme. Takto připravené vložíme do předehřáté trouby na 180-200 stupňů, ne více. Během pečení hlídáme, těsto by nemělo být vysušené a mělo by mít narůžovělou barvu. Doba pečení je okolo 40-50 minut. Před vytáhnutím z trouby si připravíme polevu, kterou ihned lijeme na právě vytažený korpus a stěrkou rozetřeme. Čokoládu můžeme při rozehřátí nastavit máslem. 

Tipy na vylepšení

Moučník můžeme dozdobit strouhaným kokosem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty