Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečené brambory s mrkví
Autor: neznámý
Datum přidání 30.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 700 g menších brambor
  • 5 malých mrkví
  • 2 stroužky česneku
  • červená paprika mletá
  • bylinky - estragon, petrželka, libeček
  • trochu másla
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,07 g 36,64 g 2,42 g 868,93 kJ (208 kcal)
celkově 20,29 g 146,58 g 9,69 g 3 475,72 kJ (830 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme od hlíny a nakrájíme na osminky. Mrkev očistíme a pokrájíme podélně. Plech vymažeme máslem a rovnoměrně rozmístíme brambory s mrkví. Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů. Zhruba po 20 minutách brambory otočíme, Jestliže se nám připíkají ke dnu, přidáme ještě trochu másla. Upečené brambory vysypeme do misky, kde je promícháme se solí, prolisovaným česnekem, bylinkami a paprikou. Podáváme např. s obilnými plackami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

karča | 30.05.2012 - 11:09
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pekla jsem brambory s mrkví a uvařenou pohankou, použila jiné bylinky, česnek a byla to mňamka, i bez placků.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty