Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Plněné bramborové šátečky
Autor: neznámý
Datum přidání 27.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 100 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto:
  • 800 g uvařených brambor
  • 100 g celozrnné špaldové mouky 
  • 100 g pohankové krupice
  • 2 vejce
  • 1 lžička himalájské soli
 
Náplň: 
  • 350 g mražené zeleniny
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,27 g 51,74 g 3,21 g 1 196,20 kJ (286 kcal)
celkově 73,63 g 310,45 g 19,25 g 7 177,22 kJ (1714 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejlépe den předem uvaříme brambory i se slupkou. Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme vláčné těsto, které vyválíme na 3-5 mm silnou placku. Na másle zpěníme na kolečka pokrájenou cibulku, přidáme zeleninu a pár minut dusíme. Vyválené těsto nakrájíme na 10x10 cm čtverce, doprostřed dáme náplň a vytvarujeme šáteček. Plněné šátečky vaříme ve vroucí vodě. 

Tipy na vylepšení

Bramborové šátečky můžeme také plnit špenátem čí kysaným zelím. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty