Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Polentové lasagne se zeleninou
Autor: Sunriska
Datum přidání 27.03.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6 plátů lasagní
  • 0,5 hrnku instantní polenty
  • půl menšího celeru
  • 2 mrkve
  • pár růžiček květáku
  • 1 hrst sterilovaného hrášku
  • 1 hrst sterilované kukuřice 
  • kari koření dle chuti
  • sůl dle chuti
  • špetka pepře
  • 2 lžíce sezamových semínek na posypání
  • lžíce oleje na vymazání pekáčku
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Mrkev, celer a květák pokrájíme na drobné kostičky a lehce orestujeme na oleji. Podlejeme vodou a zlehka dusíme. Mezitím v kastrůlku dáme vařit dva hrníčky vody a těsně před varem vsypeme půl hrníčku polenty. Mícháme, dokud nám nevznikne kaše. Pár lžic polentové kaše odebereme stranou a do původní vmícháme podušenou zeleninu, hrášek a kukuřici. Ochutíme kari kořením, solí a pepřem. Vymažeme si pekáček a nejprve naneseme vrstvu zeleniny s polentou, na ní položíme plátky lasagní a takto postupujeme dál, dokud nám nedojde zeleninová směs. Poslední vrstvu lasagní zakrejeme polentou, kterou jsme si odebrali na začátku, posolíme a posypeme sezamovými semínky. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C dokud nám lasagne nezměknou (20 - 30 minut).


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    Zahraniční test: Pražená mletá káva

    Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

    Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

    Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

    Test mražené pizzy 2025

    Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

    Další zajímavé recepty