Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pomerančová omáčka s kuřecím a bramborem
Autor: neznámý
Datum přidání 24.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 9 cca středně velkých brambor
  • 300ml pomerančové šťávy (nejlépe s dužninou)
  • 100ml ovesné smetany
  • 1 kuřecí prso
  • 2 pomeranče
  • 4 bobkové listy
  • 4 hřebíčky
  • 3 cca lžíce rýžové mouky hladké 
  • 1 lžička másla
  • třtinový cukr
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme od hlíny a uvaříme ve slupce. Kuřecí prso nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkové listy a uvaříme doměkka. V hrníčku si rozmícháme rýžovou mouku a vlijeme do hluboké pánve k rozehřátému máslu a přidáme hřebíčky. Podle požadované hustoty doředíme ještě vodou (nebo kuřecím vývare) a za rychlého míchání přivedeme k varu. Ze začátku je důležité hodně míchat, aby se nám nevytvořily hrudky. Omáčku si lehce osolíme a krátce povaříme. Pomeranče omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Oheň ztlumíme téměř na minimum, vlijeme pomerančovou šťávu a už jenom přihřejeme, nevaříme. Podle chuti dosladíme. V omáčce ještě rozmícháme ovesnou smetanu a vymačkanou šťávu z pomerančů.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty