Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Skořicové věnečky
Autor: eoon@
Datum přidání 23.12.2013
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g celozrnné pšeničné mouky
  • 125 g ovesné mouky 
  • 2 domácí vejce
  • 100 g jemně mletých mandlí
  • 4 rovné lžičky mleté skořice
  • 125 g másla
  • 1 skořicový cukr
  • kakao
  • na obalení třtinový a skořicový cukr

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,51 g 21,88 g 12,44 g 930,09 kJ (222 kcal)
celkově 82,62 g 328,27 g 186,54 g 13 951,28 kJ (3332 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Z uvedených surovin uhněteme pěkné těsto. Pro dvoubarevnou variantu dáme do 1/2 várky kakao. Těsto dáme odpočívat do ledničky alespoň 2 hodinky, ideálně však do rána. Poté těsto rozválíme na pomoučněném vále a vytvoříme takové hadíky, aby byly stejně dlouhé. Ty spojíme, propleteme a zavineme ve věnečky (preclíčky). Udělat můžeme ale naprosto jakékoliv tvary - s těstem se velmi dobře pracuje. Věnečky poté poskládáme na pečící papír a troubu rozpálíme asi na 180 - 190°C. Pečeme přibližně 10 minut, během pečení hlídáme. Hotové je potřeme rozšlehaným vajíčkem a ihned obalíme v třtinovém cukru smíchaném se skořicovým.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty