Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pravá francouzská polévka
Autor: Lucka
Datum přidání 02.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 1 l drůbežího vývaru
  • 50 ml lžíce lehké smetany
  • 2-3 brambory (hodí se spíše ty C, vhodné na kaše apod.)
  • 1 cibule
  • 1/2 pórku
  • 1 lžička kvalitního másla (Bio)
  • bílý pepř
  • sůl podle chuti

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si rozehřeju máslo a zvolna osmažím cibulku a pórek, když je zelenina dostatečně měkká, přiliju tam drůbeží vývar a přivedu vše k varu. Potom přidám brambory nakrájené na kostičky a takto vařím, dokud zcela nezměknou (trvá to asi 20 minut), pak odstavím a až vše trochu vychladne, dohladka to rozmixuji, podle chuti osolíme a opepříme a přilijeme smetanu, při podávání polévku dozdobíme najemno nastrouhaným dozlatova osmahnutým pórkem s bagetou. Je to z jedné francouzské restaurace a tato polévka se podává jak teplá tak i studená. (Originál. název byl nějak Vichysoise)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty