Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pudingový koláč s nádechem špaldové kávy
Autor: neznámý
Datum přidání 19.11.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
35 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Korpus:
  • 300g špaldové mouky hladké
  • 90g třtinového cukru
  • 6g kypřícího prášku do pečiva
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • 2 lžíce oleje (slunečnicový za studena lisovaný)
  • 3 lžičky špaldové kávy
  • 1 vanilkový cukr
Náplň:
  • 74g  vanilkového pudingu (2 ks)
  • 500ml obilného mléka (rýžové, ...)
  • 500ml vody
  • 3 lžíce třtinového cukru (nebo podle chuti)
Na posypání
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2-3 lžíce strouhaného kokosu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejprve si do hrníčku nasypeme 3 lžičky špaldové kávy, zalijeme horkou vodou a necháme vychladnout. Mezitím si v misce smícháme špaldovou mouku s cukrem, dále přidáme nastrouhaný kokos, olej a kypřící prášek. Do misky k mouce přelijeme přes jemné síto studenou kávou a vypracujeme těsto. Je-li ještě potřeba těsto zahustíme přisypáním mouky. Těsto rozprostřeme do dortové formy  (nebo do máslem vymazané a moukou vysypané zapékací mističky. Po stranách vytvarujeme vyšší okraje.Dále si uvaříme puding, tak jak jsme zvyklý a nalijeme na korpus. Do malé mističky nasypeme pudingový prášek a rozmícháme v trochou vody. V hrnci zahřejeme obilné mléko s vodou, za stálého míchání vlijeme rozmíchaný puding, podle chuti osladíme a vaříme do zhoustnutí asi 10-12 minut. Neustálé mícháme, aby se nám nepřipaloval. Uvařený puding nalijeme na korpus a ihned rovnoměrně posypeme třtinovým cukrem a kokosem. Při pečení se nám nahoře vytvoří tenká vrstvička s karamelovou chutí. Pečeme zhruba půl hodiny na 180 stupňů. Uvedené množství je do dortové formy o průměru zhruba 26 cm.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty