| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 20.09.2012 | 
| Druh receptu | Svačina | 
| Doba přípravy surovin: | neuvedena | 
| Doba vaření: | neuvedena | 
| Počet porcí: | 2 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
				 
				 
				 
				 
		Na dozdobení:
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Concentrato di Pomodoro
								
								
								Rajčatová pasta. Sterilováno
							
								
									Rajčatový protlak albert Quality
								
								
								Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
							
								
									Rajčata Cherry červená
								
								
								Kulatá. Jakost I.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 15,77 g | 32,99 g | 34,39 g | 1 919,63 kJ (458 kcal) | 
| celkově | 31,55 g | 65,98 g | 68,79 g | 3 839,25 kJ (917 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme z nich slupku, potom společně s drobně pokrájenou cibulkou lehce orestujeme (aby cibule nebyla štiplavá). Přidáme změklé máslo společně s pomazánkovým (neochuceným) máslem, rajský protlak a lehce osolíme. Promícháme a dochutíme špetkou drcené bazalky. Namažeme na plátky chleba a na závěr posypeme sezamovým semínkem a dozdobíme např. petrželkou, koprem nebo necháme jen se semínkami.
Pro pikantnost můžeme přidat malou špetku pálivé papriky.
Tak chuťově to je dobré. Myslela jsem ale,že toho bude málo,tak jsem udělala skoro jednou tolik a máme toho teď hromadu :-) Škoda jen,že se nedá říct,že je to úplně zdravé,hodně másla v tom je a konzistence není úplně pomazánková,spíš řidší. Rajčata pustila dost vody,příště zkusím, jen tu cibulku orestovat a přidat ta rajčata až potom a možná ani nebudu spařovat a ještě se s tím loupat. Jinak, zase je to něco jiného a je to dobré :-)
Přidat komentář