| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 27.03.2011 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 5 min | 
| Doba vaření: | 25 min | 
| Počet porcí: | 3 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Rýže natural
								
								
								Rýže dlouhozrnná natural
							
								
									Arax Rýže basmati
								
								
								Rýže basmati
							
								
									Zeleninová směs s kukuřicí
								
								
								Hluboce zmrazená zeleninová směs
							
								
									Kukuřice Nowaco
								
								
								Hluboce zmrazená kukuřice.
							
								
									Billa Tuna Brine
								
								
								Tuňák celý, přírodní, rybí konzerva, sterilováno.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 31,10 g | 75,15 g | 7,13 g | 2 022,28 kJ (483 kcal) | 
| celkově | 93,31 g | 225,46 g | 21,38 g | 6 066,85 kJ (1449 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rýži smícháme s provensálským kořením a zalijeme vodou. Vaříme na mírném ohni doměkka. Na pánvi rozpustíme máslo, nasypeme zeleninu a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka. Na závěr přidáme tuňáka, okořeníme a ještě chvíli tepelně opracujeme. Nejprve naservírujeme na talíř rýži, doprostřed dáme směs z pánve a můžeme podávat.
Pro vylepšení vzhledu můžeme posypat sušenou nebo čerstvou kudrnatou petrželkou.
Toto jidlo jsem si oblibili pro jeho jednoduchost a rychlost.
Moc dobré to bylo. Když se smíchá rýže s tím ostatním, máte rizoto :-D Tak jsem to tak udělala, recept fajn, jen teda mi tam právě chyběl nějaký sos nebo omáčka,tak jsme to teda smíchala dohromady, posypala sýrem a dala k tomu červenou řepu. Rizoto, jak vyšité a zase jiné, takové rybí. Určitě zas někdy udělám.
výborné a rychlé :)
Vynikající
Přidat komentář