Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýže na kari s para ořechy a zeleninou
Autor: neznámý
Datum přidání 07.10.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 vrchovatý hrníček neloupané rýže
  • 120 g kukuřice
  • 120 g hrášku
  • 100 g para ořechů
  • 1 mrkev
  • 2 papriky
  • 2 jarní cibulky
  • 1 cibule
  • 1 svazek petrželky
  • slunečnicový olej za studena lisovaný
  • kari
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,64 g 62,21 g 21,41 g 1 889,36 kJ (451 kcal)
celkově 50,54 g 248,84 g 85,65 g 7 557,44 kJ (1805 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Propranou rýži zalijeme jednou takovým množstvím horké vody. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou do změknutí. Na slunečnicovém oleji osmahneme jarní cibulku a cibuli. Přidáme na kousky pokrájenou papriku a mrkev, lehce osolíme a chvíli restujeme. Dále přidáme hrášek, kukuřici, para ořechy a kari koření. Mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Jestliže je zelenina měkká, vmícháme rýži a nasekanou petrželku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

(De)hydratace organismu aneb Pomůže jen voda nebo iontové nápoje?

Léto přináší zvýšené riziko dehydratace v důsledku vyšších teplot, zvýšeného…

Zázvor v létě? Rozhodně ano! Objevte jeho osvěžující sílu a zdravotní benefity

apomeňte na to, že zázvor patří jen do zimního čaje. Tento malý zázrak je…

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Další zajímavé recepty