Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžový chléb
Autor: charvatova9@
Datum přidání 09.01.2013
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g hnědé přírodní rýže
  • 100 g rýžové mouky
  • 100 g hladké ovesné mouky
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva (bez fosfátu)
  • 1 kávová lžička soli
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 25 g lněných semínek
  • 1 velká ne zcela zralá hruška
  • 2 velká rozšlehaná vejce
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 4 polévkové lžíce podmáslí, jogurtu nebo mléka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,89 g 31,58 g 7,06 g 880,45 kJ (210 kcal)
celkově 48,89 g 315,76 g 70,57 g 8 804,54 kJ (2103 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rýži uvaříme doměkka 15-20 minut ve velkém množství vody. Hotovou rýži slijeme a necháme mírně vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Všechny suroviny smícháme ve velké míse, potom hmotu vyklopíme do pekáčku na chleba - dobře vymazaného olejem. Pečeme asi 40 minut, dokud těsto nevyběhne, nezezlátne a není na dotek tuhé. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme na drátěnou podložku a necháme zcela vychladnout. Chléb podáváme nakrájený na silnější krajíčky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

rohanovam@ | 9.01.2013 - 20:55

ráda bych od autorky zjistila, zda je možné vynechat, popřípadě něčím nahradit to ovoce? ( tedy v tomto případě hrušku )

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty