Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžový dezert se skořicí a jablíčkem
Autor: neznámý
Datum přidání 29.08.2012
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 12 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1/2 hrníčku rýže
  • 2-3 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce sladěnky
  • 1 hrst rozinek
  • 1 české jablko
  • skořice

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,16 g 55,01 g 0,95 g 1 019,87 kJ (244 kcal)
celkově 12,48 g 165,04 g 2,86 g 3 059,60 kJ (731 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rýži zalijeme hrníčkem horké vody, rozpustíme sladěnku a uvaříme společně s rozinkami pod pokličkou na mírném ohni. Po cca 12 minutách vařič vypneme a necháme dojít. Vychladlou rýži smícháme s jogurtem a nahrubo nastrouhaným jablkem, které jsme před tím zbavili jádřince. Rýži rozdělíme do mističek a posypeme skořicí.

Tipy na vylepšení

Místo vody můžeme použít rostlinné mléko, na trhu jsou již běžně k dostání rýžová, ovesná, mandlová i sojová mléka. Tento recept můžeme konzumovat ještě teplý.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty