| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 29.08.2012 |
| Druh receptu | Snídaně, Svačina |
| Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
| Doba vaření: | 12 min |
| Počet porcí: | 3 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 4,16 g | 55,01 g | 0,95 g | 1 019,87 kJ (244 kcal) |
| celkově | 12,48 g | 165,04 g | 2,86 g | 3 059,60 kJ (731 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rýži zalijeme hrníčkem horké vody, rozpustíme sladěnku a uvaříme společně s rozinkami pod pokličkou na mírném ohni. Po cca 12 minutách vařič vypneme a necháme dojít. Vychladlou rýži smícháme s jogurtem a nahrubo nastrouhaným jablkem, které jsme před tím zbavili jádřince. Rýži rozdělíme do mističek a posypeme skořicí.
Místo vody můžeme použít rostlinné mléko, na trhu jsou již běžně k dostání rýžová, ovesná, mandlová i sojová mléka. Tento recept můžeme konzumovat ještě teplý.
Přidat komentář