Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sladké jáhly s rýží
Autor: neznámý
Datum přidání 02.09.2010
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 70 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 80 g jáhel
  • 80 g rýže
  • 1/2 l mléka
  • 50 g hnědého cukru + trocha vanilkového
  • špetka soli
  • 250 g sušených švestek
  • citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu
  • kousek másla
  • 1 vejce
  • 1 šálek mléka
  • skořice

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,26 g 84,35 g 9,52 g 1 866,13 kJ (446 kcal)
celkově 45,04 g 337,40 g 38,08 g 7 464,50 kJ (1783 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jáhly spaříme horkou vodou, poté je propláchneme studenou a necháme okapat. Do vroucího osoleného mléka vsypeme rýži a jáhly a zvolna vaříme 30 min. Předem namočené švestky vypeckujeme a pokrájíme na kousky (lze použít i jiné sušené ovoce, např. višně, třešně nebo rozinky). Do částečně vychladlé kaše vmícháme cukr, kousek másla, kůru, šťávu z poloviny citronu a připravené švestky. Kdo má rád, může přisypat mletou skořici. Směs rozložíme do máslem vymazané zapékací formy, přelijeme šálkem mléka s rozkvedlaným vajíčkem a zapékáme v troubě při 180 °C - 200 °C dozlatova.

Tipy na vylepšení

Hotovou porci můžeme také vylepšiit kopečkem domácí skořicové zmrzliny a posypat zkaramelizovanými vlašskými ořechy (na rozpálenou pánev dáme rozpustit asi lžíci hnědého cukru a vmícháme nasekané ořechy). Nakonec můžeme ještě posypat skořicí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty