Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhelňák
Autor: neznámý
Datum přidání 27.10.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • asi 100g přebraných jáhel
  • 1 vajíčko
  • 100-150g doměkka uvařených brambor
  • 35g sušeného nápoje (např. Zajíc apod.)
  • 150g kukuřičné mouky
  • + trocha na obalení
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jáhly si uvařím podle návodu doměkka - spařím, zaliju cca 600ml vodou nebo vývarem a dám vařit, když jsou měkké přidám k ním sušený nápoj, já měla sójového Zajíce, nechám to rozpustit a trochu ochladit. Potom si do misky nastrouhám na jemno doměkka uvařené (až rozvařené) brambory, přidám uvařené jáhly, vajíčko a osolím, dobře promíchám a nakonec přisypu kukuřičnou mouku. Z těsta pak (podle konzistence můžete suroviny přidat nebo ubrat) tvaruji větší knedlíky, koule a házím do horké osolené vody na cca 15minut dokud nevyplavou a nejsou měkké, hotové. Podáváme s ovocnou omáčkou a na talíři ještě dozdobíme.

Tipy na vylepšení

Můžeme si udělat i malé ovocné knedlíčky, já dělám spíš dělokoule:-)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

K létu patří grilování...ale na čem a jak?

Teplé večery a neutuchající zpěv ptáků značí, že přichází čas grilovaček. Lze k…

Další zajímavé recepty