Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špagety s tuňákem
Autor: neznámý
Datum přidání 23.09.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • špagety
  • 10 stroužků česneku - velmi nahrubo nakrájených 
  • 1 hrst kořenové petržele - na kolečka nakrájená
  • 1 cibule - nahrubo nakrájená (na půl, pak každá půlka cca 4 plátky)
  • sojová omáčka Shoyu (ta neobsahuje glutamát, seženete ve zdravé výživě)
  • 2 lžíce slunečnicových a dýňových semínek
  • olivový olej
  • tuňák v oleji
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    V tlustostěné pánvi (já mám nerez Wok s tl. dnem) nebo hrnci orestuji na ol. oleji cibuli tak, aby byla nahnědlá a nasládlá. Spolu s cibulí restuji nakrájenou petržel, což je tak 5-8 min. Pak přidám česnek a ještě 3 min opékám, pak zakápnu sojovkou Shoya (neobsahuje glutamát) a přidám konzervu tuňáka. (Je důležité, aby byla kvalitní, aby vynikla chuť ryby, já mám ověřenu jednu značku, je z oblasti lovu Ekvádor, nerozpadá se na drť a je výborná. Asi nemohu jmenovat, aby to nebylo komerční sdělení: )) To už sundám z plotny a maso jen prohřeji. V průběhu restování si uvařím špagety. Když mám hotovo, v malém tlustostěném hrnci si ještě opražím nasucho (cca 2 min) semínka a zamíchám do směsi. (záleží na Vaší chuti, určitě obměňujte typy semínek, až zjistíte, které Vám nejvíc vyhovují.) Špagety a směs lehce promíchám a je to. Příprava netrvá dlouho a je to výborné jako oběd či večeře.

    Příběh receptu

    Mám dvě malé děti, žádný čas a proto všechny recepty musejí být do půl hodiny hotové. Používám takové suroviny, aby je mohly jíst děti od 2 let.

    Tipy na vylepšení

    U tohoto receptu je důležité, aby byly suroviny kvalitní, jinak nevynikne chuť jednotlivých složek. Obměna: vynechám semínka, sojovku a petržel a místo toho dám kápii - odlehčená verze : ) Dobrou chuť.


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    iva.porto | 30.09.2013 - 14:45

    Ne, nebojte se, česnek restováním přijde o svoji palčivost a je příjemně nasládlý (jako např. cibule). A pokud jde o množství, tento recept neobsahuje mnoho ingrediencí, takže se tam 10 stroužků lehce ztratí. Ale dobře, pokud jinak nedáte, dejte stroužky menší : )

    Sunriska | 23.09.2013 - 17:56

    10 stroužků česneku na dvě porce? Není to nějak moc? :)

    Nejnovější články

    Jak jsme na tom s jódem?

    V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

    Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

    NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

    Test quinoy 2024

    Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

    Další zajímavé recepty