| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 09.06.2011 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					10 min | 
| Doba vaření: | 40 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | 30 Kč | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
				
				
				
				
				
		
								
									Olio extra vergine di oliva
								
								
								Extra panenský olivový olej
							
								
									Olio di sansa di oliva
								
								
								Olivový olej z pokrutin
							
								
									Smetana 12%
								
								
								Smetana 12%. Obsah tuku min. 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
							
								
									Moravský bochník plátky
								
								
								Přírodní tvrdý sýr
baleno v ochranné atmosféře
							
								
									Česnek v oleji s bylinkami
								
								
								Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 16,91 g | 21,09 g | 22,05 g | 1 504,14 kJ (359 kcal) | 
| celkově | 67,64 g | 84,35 g | 88,18 g | 6 016,54 kJ (1437 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Lasagne uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a pokapeme olejem. Zeleninu omyjeme, očistíme, cuketu nakrájíme či nastrouháme, rajčata předem spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostky, cibuli na nudličky. Na troše olivovém oleji zpěníme cibuli, cuketu a později nakrájená rajčata, ochutíme česnekem, osolíme. Do zapékací misky položíme plátek lasagní, navrstvíme zeleninovou směs a přiložíme druhý plátek, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme smetanou (vyplatí se tučnější) a dáme do trouby zapéct. Hotové to bude, až se vytvoří zlatá křupavá krusta na povrchu.
Vlastní nápad - použití z surovin "co dům dal".
Pokud nelpíte na vegetariánské a zdravější verzi, můžete vylepšit lasagne nakrájenou slaninou (+ můžete použít vysočinu či (dietní) šunkový salám).
Přidat komentář