Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldová vánočka
Autor: neznámý
Datum přidání 23.07.2011
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Kvásek:

  • 1,5dcl mléka
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 30g droždí
na těsto: 
  • hrnek pšeničné mouky
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 mála (vyndáme předem z lednice)
  • 1/2 půl lžičky soli
  • vejce na potření 
  • mandle s ořechy na posypání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme vzejít. Poté smícháme se všemi ostatními surovinami a vypracujeme si těsto, které necháme ještě kynout. Po nakynutí si ho rozdělíme na 9 dílů - spodní pletenec pleteme ze 4 dílů které na konci spojíme, pak uchopíme dva vnější volné konce a vložíme mezi dva vnitřní, ještě je přes sebe přeložíme - teď máme vnitřní jako vnější, uděláme stejný krok... prostřední díl je z 3 dílů - klasický jako cop a horní díl ze 2-pouze překládáme, upletenou vánočku dáme na vymazaný plech a raději spojíme špejlí, aby nespadla během pečení, potřeme vajíčkem a posypeme směsí mandlí a ořechů. Pečeme dozlatova asi 40 minut, je to zdravá a výýborná náhrada za klasickou "tučnou" vánočku, dobrou chuť:-)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty