| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 23.07.2011 | 
| Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					20 min | 
| Doba vaření: | 50 min | 
| Počet porcí: | 10 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
				
				
				
				
				
		Kvásek:
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Zasněžené mandle Bio
								
								
								Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Mandorle Italiane
								
								
								Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
							
								
									10 čerstvých vajec
								
								
								Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
							
								
									6 čerstvých vajec
								
								
								Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
							
Ve vlažném mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme vzejít. Poté smícháme se všemi ostatními surovinami a vypracujeme si těsto, které necháme ještě kynout. Po nakynutí si ho rozdělíme na 9 dílů - spodní pletenec pleteme ze 4 dílů které na konci spojíme, pak uchopíme dva vnější volné konce a vložíme mezi dva vnitřní, ještě je přes sebe přeložíme - teď máme vnitřní jako vnější, uděláme stejný krok... prostřední díl je z 3 dílů - klasický jako cop a horní díl ze 2-pouze překládáme, upletenou vánočku dáme na vymazaný plech a raději spojíme špejlí, aby nespadla během pečení, potřeme vajíčkem a posypeme směsí mandlí a ořechů. Pečeme dozlatova asi 40 minut, je to zdravá a výýborná náhrada za klasickou "tučnou" vánočku, dobrou chuť:-)
Přidat komentář