| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 18.10.2010 | 
| Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					90 min | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 10 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
				
				
				
				
				
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									10 čerstvých vajec
								
								
								Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
							
								
									6 čerstvých vajec
								
								
								Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 6,99 g | 53,85 g | 12,14 g | 1 482,12 kJ (354 kcal) | 
| celkově | 69,88 g | 538,52 g | 121,36 g | 14 821,15 kJ (3540 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do skleněné mísy nasypeme mouku, přidáme máslo pokojové teploty, vejce, vykynutý kvásek a sůl. Kvásek připravíme z droždí, z trochu cukru a vlažného mléka. Hotové těsto necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na tři části a upleteme z válečku cop, potřeme žloutkem a posypeme mákem. Pečeme v předehřáté troubě.
Zítra ji na víkend budu dělat, je fakt výborná, můžu doporučit.
Přidat komentář