Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špenátová polévka s jáhlami
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 12.10.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 g jáhel
  • 600 g čerstvého špenátu nebo 400 g zmraženého
  • 3 větší brambory
  • 1 cibule
  • 1 lžíce Würzlu
  • 2 lžíce shoyu
  • špetka muškátového květu
  • sójová smetana
  • 4 lžíce slunečnicového oleje

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,69 g 21,03 g 12,98 g 966,20 kJ (231 kcal)
celkově 30,74 g 84,12 g 51,93 g 3 864,81 kJ (923 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Uvaříme jáhly ve 200 ml vody - propláchneme je, 5 minut mírně vaříme a necháme dojít pod pokličkou. Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji, zalijeme ¾ l vody a přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vaříme do změknutí brambor. Přidáme špenát, koření, sójovou omáčku, zamícháme a necháme pod pokličkou odstát. Polévku rozmixujeme dohladka a vmícháme uvařené jáhly. Na talíři polévku zjemníme sójovou smetanou.

Příběh receptu

www.svet-zdravi.cz


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty