Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Toskánská fazolová polévka
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 09.10.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 120 g fazolí
  • 50 g červené cibule
  • 50 g mrkve
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku
  • hrst čerstvého špenátu
  • 1 lžička bujonu Würzl
  • 2 bobkové listy
  • špetka tymiánu
  • hrst čerstvé bazalky
  • lžíce třtinového cukru (nemusí být)
  • 4 lžíce olivového oleje

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,65 g 10,98 g 10,59 g 623,07 kJ (149 kcal)
celkově 10,62 g 43,93 g 42,35 g 2 492,28 kJ (595 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Fazole namočíme na 24 hodin. Vodu měníme a uvaříme cca 1,5 hodiny do změknutí. Na oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer a česnek. Zalijeme vodou, přidáme Würzl a koření a krátce povaříme. Jakmile zelenina mírně změkne, přidáme drcená rajčata a opět krátce provaříme. Vmícháme nahrubo nakrájený špenát, uvařené fazole a bazalku. Dochutíme do sladkokysela.

Příběh receptu

www.svet-zdravi.cz

Tipy na vylepšení

Polévku můžeme na talíři zpestřit nastrouhaným parmazánem nebo lžící kysané smetany nebo Sojade natural.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

K létu patří grilování...ale na čem a jak?

Teplé večery a neutuchající zpěv ptáků značí, že přichází čas grilovaček. Lze k…

Další zajímavé recepty