Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžový salát s tuňákem
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 13.08.2014
Druh receptu Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g dlouhozrnné rýže parboiled
  • 1 červená cibule nakrájená na plátky
  • 1 žlutá paprika nakrájená na kostičky
  • 185 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 lžíce kaparů
  • 100 g nakládaných žampionů
  • hrst bazalkových lístků
  • 10 ks cherry rajčátek nakrájených na měsíčky
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • ½ ks cukety
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 23,12 g 65,11 g 7,30 g 1 686,59 kJ (403 kcal)
celkově 92,47 g 260,42 g 29,21 g 6 746,35 kJ (1611 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rýži uvaříme, scedíme ji, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Nakrájíme a orestujeme cuketu na malém množství olivového oleje. Vmícháme nakrájenou cibuli, papriku, oprané a okapané žampiony, kousky tuňáka, orestovanou cuketu, kapary, bazalku a rajčátka. Olivový olej promícháme s citronovou šťávou a přimícháme do salátu. Lehce osolíme a opepříme.

Příběh receptu

Zdroj: www.svet-zdravi.cz


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty