Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Šťouchané brambory s čerstvým špenátem
Autor: neznámý
Datum přidání 14.09.2011
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4-5 brambory
  • 2 rajčata
  • 2 trsy čerstvého špenátu
  • 2 jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,16 g 27,72 g 2,69 g 705,26 kJ (168 kcal)
celkově 10,32 g 55,44 g 5,38 g 1 410,52 kJ (337 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory pokrájené na kostičky uvaříme do měkka lehce osolené a s kmínem. Mezitím, co se brambory budou vařit, osmahneme na másle jarní cibulku, přisypeme promyté a potrhané kousky špenátu, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a prolisovaný česnek. Pár minut povaříme. Není třeba již dosolovat, pokud jsme si brambory již osolili. Brambory slijeme, prošťoucháme a smícháme se špenátovou směsí. 

Tipy na vylepšení

Podáváme k rybě, drůbežímu masu nebo k fazolovým luskům.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty